Instrumenter, noter & spilling. 

For å bli supre musikanter er det helt nødvendig å ha rutiner rundt øving og instrumentpleie. Nedenfor vil vi etterhvert legge inn info om disse temaene.

Noter

Musikantene går ikke noe notekurs, men lærer noter naturlig i aspirantperioden samtidig som de innføres i instrumentet. Av og til kan det det allikevel oppstå litt usikkerhet, f. eks. når det øves hjemme. Da er det greit at foreldrene kan bistå litt. For å finne ut av mysteriet finnes et kræsjkurs i det mest elementære nedenfor. Klikk på bildet..

 Notemysteriet 1

Instruksjonsfilmer

Norges musikkorpsforbund har fått laget 12 ulike instrumentfilmer som demonstrerer teknikker ved ulike instrument. Instrumentfilmene er beregnet på skolekorpsdirigenter på alle nivå, aspirant-, junior- og hovedkorps. Filmene skal gi kunnskap spesielt om oppstarten på de ulike korpsinstrumentene. Kunnskapen bør brukes av dirigenten til å tilrettelegge og tilpasse sin undervisning for alle instrumenter i samspillet, men kan også være interessant for foreldre og musikanter. Klikke på lenken nedenfor. 

https://musikkorps.no/musikk/fagstoff/instrumentkunnskap-for-skolekorpsdirigenter/